Pāriet uz galveno saturu

  • Sākums
  • Par mums
  • Jaunumi
  • Produkti
  • Kā Lietot
    • Skaistumkopšana
      • Sejas ādai
      • Matiem
      • Ķermenim
    • Veselība
    • Uzturs
  • KUR IEGĀDĀTIES
  • Kontakti
  • Privātuma Politika

Svaigo salātu mērce ar kaņepju sēklu eļļu un ķiplokiem

26. jūl. 2018, Nav komentāru


Piekritīsiet, svaigie salāti nebūtu svaigie salāti bez garšīgas mērcītes, vai ne? Un kur vēl garšīgāk par mājās gatavotu, pavisam vienkāršu, tajā pašā laikā pietiekami izsmalcinātu salātu mērci, ko veikalā diez vai atradīsiet. Bet ir lieliska iespēja šīs mērces recepti no 4 sastāvdaļām atrast šeit, Eļļas Ķēķī. Šī salātu mērce piešķirs jūsu svaigajiem salātiem ne vien brīnišķīgu garšu buķeti, bet arī bagātinās tos ar kārtīgu vitamīnu devu, ko sniedz lieliskā kaņepju sēklu eļļa un ķiploki. 


Sastāvdaļas

65 ml Kaņepju sēklu eļļa

65 ml Vīna etiķis (eksperimentējot, var aizvietot ar citu etiķi, vai citronu sulu)

4 ķiploku daiviņas (saspaidītas)

1/8 tk. pipari


Pagatavošana

Visas sastāvdaļas samaisam kopā, līdz izveidojas viendabīga mērces masa. Tad atstājam uz stundu ievilkties. Pirms lietošanas, mērci sakratām un pārlejam salātiem.


Ātri, veselīgi un garšīgi! Uz veselību!


Kaņepju sēklu PESTO

12. jūl. 2018, Nav komentāru


Mums ļoti patīk riekstainā kaņepju sēklu un gaisīgās linsēklu eļļas kombinācija. Šī pavisam vienkāršā kaņepju recepte apvieno kaņepju sēklas ar svaigu baziliku, izveidojot brīnišķīgu pesto.

Sastāvdaļas:

3 lielas saujas bazilika

2 sauja svaigu spinātu

1 sauja lobītu kaņepju sēklu

1 sauja valriekstu

3 ķiploku daiviņas

1 tējkarote citrona (vai laima) sulas

60ml auksti spiestas linsēklu eļļas

2 tējkarotes auksti spiestas kaņepju sēklu eļļas

Jūras sāls un melnie pipari pēc garšas

Baziliku un spinātus liekam blenderī un blenderējam, līdz tie ir kārtīgi sasmalcināti, pēc tam pievienojam kaņepju sēklas, valriekstus, ķiploku daiviņas un citronu sulu, turpinām blenderēt. Mierīgi darbinot blenderi, lēnām pievienojam linsēklu eļļu un kaņepju sēklu eļļu. Lai iegūtu vēlamo pesto konsistenci, eļļas pievienojam vai nu vairāk, vai mazāk - gaumes lieta. Mēs priekšroku dodam biezākam un stingrākam pesto, bet daļa cilvēku priekšroku dod tam, ka pesto ir plānāks un smalkāks. Nogaršojiet pesto, un, pēc garšas, pievienojat jūras sāli un nedaudz melnos piparus. Nogaršojiet pesto vēlreiz. Pesto ir gatavs! Lai labi garšo!