Linsēklu eļļa satur lielu daudzumu omega-3 taukskābju – divas reizes vairāk nekā zivju eļļā, kā arī A, E, F un daudzus citus vitamīnus, kas palīdz uzlabot sirdsdarbību, veicina asinsvadu sieniņu nostiprināšanos un samazina holesterīna līmeni asinīs.
Linsēklu eļļa ir īpaši veselīga sievietēm, kuras ir bērniņa gaidībās, jo tajā esošās minerālvielas palīdz līdzsvarot hormonālo fonu un veicina augļa normālu attīstību. Taču jebkurā gadījumā par uzturā atļautajiem produktiem grūtniecības periodā vispirms vajadzētu konsultēties ar ārstu-ginekologu.
Linsēklu eļļu ieteicams iekļaut ikdienas uzturā arī sportistiem, jo tā veicina vielmaiņu un tauku dedzināšanu, vairo enerģiju un izturību, kā arī palīdz organismam ātrāk atjaunoties pēc fiziskas slodzes.
Vēl viena linsēklu eļļas sastāva priekšrocība – spēja neitralizēt nitrātus – vielas, kas kaitīgi iedarbojas uz asins sastāvu. Tāpēc linsēklu eļļu ir pat ļoti ieteicams pievienot salātiem, kas pagatavoti no veikalā pirktiem dārzeņiem. Savukārt cepšanai šādu eļļu izmantot nav ieteicams, jo tādējādi eļļa zaudēs visas savas vērtīgās īpašības.